CS:GO - ESEA Premier Europe

**CS:GO - ESEA Premier Europe**

ESEA Premier Europe je prestížna esportová liga pre tímy Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) v Európe. Liga sa koná každý rok a zúčastňuje sa jej 12 najlepších európskych tímov, ktoré súťažia o titul šampióna a prize pool.

**Formát ligy**

Liga sa skladá z dvoch sezón, každá s dvoma divíziami (vyššou a nižšou). Tímy sú rozdelené do divízií na základe ich výkonov v predchádzajúcich sezónach.

V každej divízii tímy hrajú dvojité zápasy každý s každým. Najlepšie tímy z vyššej divízie zostávajú v lige, zatiaľ čo najhoršie tímy zostupujú do nižšej divízie. Víťaz nižšej divízie postupuje do vyššej divízie.

**Ceny**

Prize pool pre ESEA Premier Europe je rozdelený medzi najlepšie tímy v lige. Víťaz každej sezóny získa najväčší podiel z prize poolu.

**História**

ESEA Premier Europe bola založená v roku 2013 a odvtedy je jednou z najprestížnejších esport líg v Európe. Víťazmi predchádzajúcich sezón boli tímy ako Astralis, FaZe Clan a G2 Esports.

**Význam**

ESEA Premier Europe je dôležitá liga pre tímy CS:GO, pretože poskytuje príležitosť súťažiť s najlepšími európskymi tímami. Liga tiež slúži ako kvalifikačná cesta na veľké turnaje, ako je ESL Pro League a IEM Katowice.