CS:GO - IEM Dallas

**IEM Dallas**

**IEM Dallas** je prestížny turnaj v počítačovej hre Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO), ktorý sa koná v meste Dallas, Texas v Spojených štátoch. Ide o jeden z najväčších a najrešpektovanejších turnajov v CS:GO, ktorý priťahuje najlepšie tímy z celého sveta.

**Formát turnaja**

Turnaj pozostáva z dvoch fáz: skupinovej fázy a play-off. V skupinovej fáze sú tímy rozdelené do skupín a hrajú každý s každým. Najlepšie tímy z každej skupiny postupujú do play-off, kde sa o titul víťaza pobijú v dvojzápasovom eliminačnom formáte.

**Tímy**

Na IEM Dallas zvyčajne súťaží 16 najlepších tímov v CS:GO. Medzi pravidelných účastníkov patria tímy ako Natus Vincere, Team Liquid, Astralis, FaZe Clan a G2 Esports.

**Dotácia**

Dotácia turnaja IEM Dallas sa pohybuje okolo 1 milióna amerických dolárov. Víťazný tím si okrem prestížneho titulu odnesie aj najväčší podiel z dotácie.

**História**

Turnaj IEM Dallas sa prvýkrát konal v roku 2018. V prvých dvoch ročníkoch vyhral tím Astralis, zatiaľ čo v roku 2021 si titul odniesol tím Natus Vincere.

**Význam**

IEM Dallas je jedným z najdôležitejších turnajov v CS:GO a je považovaný za jeden z najprestížnejších titulov v hre. Víťazstvo na IEM Dallas je pre tímy veľkým úspechom a predstavuje vrchol ich konkurenčnej sezóny.