Results

Brazília - Copa Sao Paulo - ženy 06/03 20:00 - Ourinhos ženy v Santos/Fupes/Instituto Base ženy L 70-30
Brazília - Copa Sao Paulo - ženy 05/26 22:00 - Instituto Base ženy v Bradesco ženy L 25-58
Brazília - Copa Sao Paulo - ženy 05/05 22:00 - Instituto Base ženy v Sao Jose ženy L 49-58
Brazília - Copa Sao Paulo - ženy 04/30 14:00 - Instituto Base ženy v Ourinhos ženy L 23-63
Tím Instituto Base Ženy je špičkový slovenský ženský basketbalový tím, ktorý súťaží v slovenskej ženskej basketbalovej lige (SŽBL). Klub bol založený v roku 2014 a sídli v Košiciach.

Instituto Base Ženy sa rýchlo etablovalo ako jedno z popredných družstiev v SŽBL, pravidelne sa umiestňuje v najlepšej štvôrke súťaže. V sezóne 2020/21 tím dosiahol svoj najväčší úspech, keď získal titul majstra Slovenska.

Družstvo Instituto Base Ženy je známe svojím agresívnym obranným štýlom a rýchlymi protiútokmi. V tíme pôsobia skúsené hráčky s reprezentačnými skúsenosťami aj mladé talenty, ktoré majú potenciál stať sa hviezdami.

Hlavným trénerom tímu je Michal Jániga, ktorý má bohaté skúsenosti s trénovaním basketbalu na Slovensku. Pod jeho vedením sa Instituto Base Ženy stalo jedným z najkonkurencieschopnejších tímov v SŽBL a pravidelne sa účastní medzinárodných súťaží.

Instituto Base Ženy je odhodlané ďalej rozvíjať ženský basketbal na Slovensku a poskytovať svojim hráčkam najlepšie možné prostredie pre ich športový rast. Klub sa tiež podieľa na rôznych komunitných programoch, aby propagoval basketbal medzi mladými ľuďmi a podporoval zdravý životný štýl.