Francúzsky basketbalový tím "Charnay" (tiež známy ako AS Charnay-Basket) je profesionálny basketbalový tím so sídlom v meste Charnay-lès-Mâcon vo Francúzsku. Tím súťaží v najvyššej francúzskej basketbalovej lige, Ligue Féminine de Basketball (LFB), a je známy ako jeden z najúspešnejších ženských basketbalových tímov vo Francúzsku.

Charnay ženy boli založené v roku 1959 a odvtedy sa stali jedným z popredných tímov v LFB. Tím vyhral dva tituly LFB, v rokoch 2015 a 2018, a tiež trikrát vyhral Coupe de France (francúzsky národný pohár) v rokoch 2016, 2017 a 2020.

V súčasnom tíme Charnay ženy pôsobia viaceré popredné francúzske basketbalistky, ako aj niekoľko zahraničných hráčok. Kľúčovými hráčkami tímu sú pivotka Sandrine Grudaová, rozohrávačka Olivia Époupaová a krídelníčka Iliana Rupert-Naigreová.

Charnay ženy sú známe svojím rýchlym a útočným štýlom hry. Tím má silnú obranu a dobre strieľajúcu strelkyňu. Charnay ženy sú každoročne favoritkami na zisk titulu LFB a patria medzi najlepšie basketbalové tímy v Európe.