Alabama-Huntsville

Leagues Played
NCAAB 142
Basketbalový tím USA "Alabama-Huntsville" je vysokoškolský basketbalový tím, ktorý reprezentuje University of Alabama v Huntsville v Huntsville v Alabame. Tím súťaží v Divízii I NCAA ako člen Asociácie západnej atletickej konferencie (WAC). Domáce zápasy tímu sa hrajú v Von Braun Center v Huntsville.

Tím Alabama-Huntsville založil v roku 1956 bývalý tréner futbalu Wayne Dedmon. Prvým trénerom tímu bol Bob Purdy, ktorý viedol tím k rekordu 20-9 v ich prvej sezóne. Tím dosiahol svoj prvý turnaj NCAA v roku 1965 a odvtedy sa zúčastnil turnaja celkovo 10-krát.

Tím Alabama-Huntsville dosiahol v sezóne 1968-69 svoje doterajšie najlepšie skóre, keď zaznamenal rekord 24-4. Tím vyhral svoj prvý konferenčný šampionát v sezóne 1970-71 a odvtedy vyhral ďalších 11 konferenčných šampionátov.

Tím Alabama-Huntsville vedie súčasný tréner John Shulman. Shulman trénuje tím od roku 2004 a viedol tím k 3 vystúpeniam v turnaji NCAA.

Maskotom tímu Alabama-Huntsville je "Charger", ktorý je modrý hromový vták. Tím má rivalitu s univerzitou severného Alabamy, ktorú hrá o „Pohár štátu“.