Uruguaj - Apertura 04/29 18:00 - Racing Club de Montevideo v Atletico Fenix Montevideo - View
Uruguaj - Apertura 05/05 18:00 - Atletico Fenix Montevideo v Defensor Sporting - View

Centro Atlético Fénix is a Uruguayan sports club from Montevideo. The football team currently plays in Primera División. Fénix is one of the most popular and traditional teams of Uruguay's 2nd Division, along with Racing Club de Montevideo, which is its all-time rival.

History

The club was founded on 7 July 1916 by a group of young men who named the club "Fénix" (Phoenix) after the mythological bird. The club's colors are violet (chosen to represent eternity) and white (to represent purity). They later took part in 1985 edition of historic IFA Shield in India.

In 2002 the club qualified to play in Copa Libertadores for the first time after winning the Liguilla Pre-Libertadores de América title, a feat they repeated in 2003. The club were later relegated from the Primera División at the end of the 2005/2006 season.

Atletico Fénix Montevideo je uruguajský futbalový klub so sídlom v Montevideu. Klub bol založený v roku 1916 a je jedným z najstarších futbalových klubov v Uruguaji. Domáce zápasy hráva na štadióne Parque Capurro.

Fénix vyhral uruguajskú ligu trikrát, v rokoch 1953, 1961 a 1992. Klub vyhral aj uruguajský pohár raz, v roku 2004.

V posledných rokoch Fénix hral v uruguajskej druhej divízii, ale v roku 2020 postúpil do prvej divízie. Klub vyhral druhú divíziu v sezóne 2019/20 a vrátil sa do prvej divízie po 11 rokoch.

Fénix je známy svojou útočnou hrou a produkoval v posledných rokoch množstvo talentovaných hráčov. Niektorí z najznámejších hráčov Fénixu sú:

* Diego Forlán
* Sebastián Abreu
* Luis Suárez
* Edinson Cavani
* Diego Godín
* José María Giménez

Atlético Fénix je jedným z najpopulárnejších futbalových klubov v Uruguaji. Klub má veľkú fanúšikovskú základňu a je známy svojou vášnivou atmosférou na domácich zápasoch.