Wheaton

Leagues Played
NCAAB 22
Related Teams
Wheaton Women
Tím Wheaton je mužské basketbalové družstvo zo Spojených štátov amerických, ktoré reprezentuje Wheaton College. Družstvo súťaží v Divízii III NCAA a je členom College Conference of Illinois and Wisconsin. Domovským ihriskom tímu je King Arena v Wheaton, Illinois. Hlavným trénerom je Mike Schauer.

Tím Wheaton vyhral päť národných šampionátov NCAA Division III a to v rokoch 1993, 1995, 1996, 1998 a 2012. Je to najúspešnejší tím v histórii Divízie III NCAA. Tím sa tiež 11-krát dostal do Final Four a 20-krát do turnaja NCAA.

Kľúčovými hráčmi tímu sú senior strážca David Seuell, senior center Luke Peters a junior útočník Tyler Peters. Seuell je dvojnásobný držiteľ ceny All-American a je najlepším strelcom tímu. Peters je dvojnásobný držiteľ ceny All-Conference a je najlepším obrancom tímu. Tyler Peters je mladší brat Luka Petersa a je jedným z najsľubnejších mladých hráčov v Divízii III.

Tím Wheaton je známy svojím rýchlym tempom hry a atlétickou obranou. Ich domáce zápasy sú známe svojou vysokou návštevnosťou a hlasitou podporou. Tím Wheaton je jedným z najúspešnejších a najuznávanejších tímov v Divízii III NCAA.