Amherst

Leagues Played
NCAAB 22
Basketbalový tím USA "Amherst" je kolektív študentov z vysokých škôl amerického mesta Amherst. Tím súťaží v NCAA divízii III a má dlhú a úspešnú históriu. Amherst vyhral 16 majstrovských titulov NCAA Divison III, čo je najviac zo všetkých škôl v tejto divízii. Tím tiež vyprodukoval veľa talentovaných hráčov, ktorí pokračovali v pôsobení v NBA. Niektorí z najznámejších hráčov, ktorí hrali za Amherst, sú:

* Julius Erving
* David Robinson
* Michael Jordan
* Shaquille O'Neal
* Kobe Bryant
* LeBron James

Tím Amherst je známy svojou rýchlou a atletickou hrou. Tím často využíva celoplošné bránenie a rád behá rýchle protiútoky. Amherst má tiež silnú tradíciu streľby z troch bodov a často strieľa z diaľky viac ako ktorýkoľvek iný tím v krajine.

Tím Amherst je jedným z najúspešnejších a najuznávanejších tímov v NCAA divízii III. Tím hral v NCAA turnaji viac ako 30-krát a vyhral 16 majstrovských titulov. Amherst produkoval aj veľa talentovaných hráčov, ktorí pokračovali v pôsobení v NBA. Tím Amherst je známy svojou rýchlou a atletickou hrou a je vždy považovaný za jedného z favoritov na zisk majstrovského titulu.