Wikipedia - Værløse Basket

Værløse Basketball Klub, also known as the Værløse Blue Hawks or VBBK, is a professional basketball team based in Værløse, Denmark. The team plays in Basketligaen, the highest tier of basketball in Denmark.

Dánsky basketbalový tím "Vaerlose" je profesionálny basketbalový klub so sídlom v meste Vaerlose v Dánsku. Klub bol založený v roku 1959 a v súčasnosti hrá v dánskej basketbalovej lige, najvyššej súťaži v krajine.

Vaerlose je jedným z najúspešnejších basketbalových klubov v Dánsku a získal niekoľko národných šampionátov a pohárov. Klub tiež reprezentoval Dánsko v európskych súťažiach, ako je EuroCup a FIBA Europe Cup.

Domovskou arénou tímu Vaerlose je Vaerlose Hallen, ktorá má kapacitu 1 200 divákov. Klub má tiež silnú mládežnícku akadémiu, ktorá vychovala množstvo talentovaných basketbalistov.

Medzi pozoruhodných hráčov, ktorí hrali za Vaerlose, patrí:

* Lars Nielsen
* Mads Nielsen
* Mathis Linnebjerg
* Thomas Lærke
* Asbjørn Midtgaard

Vaerlose je známy svojou agresívnou obranou a rýchlym útokom. Tím je vedený skúseným trénerom Thomasom Lørgerom, ktorý klub vedie od roku 2018.

V sezóne 2022/23 skončil Vaerlose v dánskej basketbalovej lige na 2. mieste. Klub sa tiež kvalifikoval do semifinále dánskeho pohára.