Basket Sao Jose SC (predtým známy ako Sao Jose Basketball) je brazílsky basketbalový tím so sídlom v meste Sao Jose dos Campos v štáte Sao Paulo. Klub bol založený v roku 2018 a v súčasnosti hrá v Novo Basquete Brasil (NBB), najvyššej brazílskej basketbalovej lige.

Basket Sao Jose SC má bohatú históriu, keď vyhral niekoľko regionálnych a štátnych titulov. V roku 2022 klub vyhral Ligu Paulista de Basketball (LPB), najvyššiu basketbalovú ligu v štáte Sao Paulo.

Domovskou arénou Basket Sao Jose SC je Ginásio de Esportes Dr. Adhemar de Barros, ktorý pojme 5 000 divákov. Klub má silnú základňu fanúšikov a je známy svojou vášnivou atmosférou na domácich zápasoch.

Súčasný tím Basket Sao Jose SC tvoria skúsení veteráni aj mladé vychádzajúce hviezdy. Medzi kľúčových hráčov patria americký rozohrávač David Jackson, brazílsky krídelník Lucas Dias a srbský pivot Milutin Nikolic.

Basket Sao Jose SC je ambiciózny klub, ktorý sa snaží stať sa jednou z popredných síl v brazílskom basketbale. Klub investuje do rozvoja mládeže a má dobre zavedený systém scoutingu, ktorý mu umožňuje získavať najlepšie talenty z Brazílie aj zo zahraničia.